A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Онлайн-семінар «Професійний розвиток педагогів у контексті системи забезпечення якості освіти»

Дата: 14.04.2021 16:28
Кількість переглядів: 378

14 квітня 2021 року відбувся онлайн-семінар «Професійний розвиток педагогів у контексті системи забезпечення якості освіти», організований управлінням Державної  служби якості освіти у Полтавській області.  До участі у роботі семінару долучилися керівники та консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників нашого регіону.

З вітальними словами до учасників семінару звернулися заступник голови Державної служби якості освіти Олександр Якименко, директор Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського Віталій Зелюк, начальник управління Державної  служби якості освіти у Полтавській області Юрій Кращенко.

Заступник начальника управління, начальник відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Полтавській області Леонід Мироненко проаналізував підсумки проведення інституційного аудиту у 6 навчальних закладах області протягом грудня-березня. За цей час експерти відвідали 407 навчальних занять. Першочерговим завданням здійснених аудитів був не контроль за роботою закладів освіти, а дослідження якості освітнього процесу, формування ключових компетентностей та формувальне оцінювання здобувачів освіти. Леонід Мироненко звернув увагу на той факт, що результати аудитів повинні бути цікавими не тільки для закладів освіти та їх засновників, а й для центрів професійного розвитку педагогічних працівників, тому що вони виявляють «білі плями» у освітньому процесі та дають простір для конкретизації діяльності центрів.

Начальник відділу моніторингу та позапланового контролю закладів освіти та взаємодії з органами місцевого самоврядування управління Державної служби якості освіти у Полтавській області Любов Єлізарова звернула увагу на

ефективні інструменти підвищення якості сучасної дошкільної освіти, серед яких моніторингові дослідження за міжнародною методикою оцінювання дошкільного освітнього середовища ECERS-3.

Завідувач сектору роботи з експертами управління Державної служби якості освіти у Полтавській області Світлана Ткаченко розповіла про актуальні питання проведення сертифікації як інструмента професійного зростання вчителів початкових класів. У 2021 році квота для нашого регіону становила 70 осіб, зареєструвалося 76 учасників, перший етап (тестування) успішно пройшли 57 чоловік.  Незабаром розпочнеться другий етап сертифікації.

Семінар виявився цікавим завдяки великій кількості корисної інформації та глибокому аналізу  актуальних явищ освітнього процесу у нашій області.



« повернутися

Вхід для адміністратора