A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Онлайн-консультація «Ізотерапія в роботі практичного психолога»

Дата: 16.04.2021 15:22
Кількість переглядів: 442

16 квітня 2021 року  Трипуз Н.І. провела онлайн-консультацію для психологів закладів освіти Гребінківської територіальної громади «Ізотерапія в роботі практичного психолога». 

Ізотерапія (малюнкова терапія) – один із напрямків арт-терапії. Це досить новий, але надзвичайно популярний засіб психотерапії, який ще називають «лікуванням мистецтвом». Особливо актуальною арт-терапія є для дітей з особливими потребами, адже вона дозволяє дитині «відкритися», поділитися своїми емоціями та страхами та віднайти або відновити душевну гармонію.
Під час консультації Наталія Іванівна розповіла про мандалу як сакральний малюнок-символ, кожен елемент якого має важливе значення та дозволяє за допомогою поєднання кольорів і зображень створювати певну  атмосферу гармонії. Глибоко символічне саме поняття «сакральний», адже первісна семантика цього слова – це «відокремлений, захищений».
Наталія Іванівна запропонувала колегам створити мандали і розповісти про наповнення малюнка та власні думки, якими супроводжувався творчий процес. Також вона презентувала свій малюнок-мандалу і розповіла про його символічне значення. 



« повернутися

Вхід для адміністратора