A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Інтелект-клас Гребінківської гімназії

Дата: 28.05.2021 16:34
Кількість переглядів: 524

  Навчити дитину бути успішною в школі та дорослому житті, навчити радіти життю – саме така мета науково-педагогічного проєкту «Інтелект України».

Сформувати якісний майбутній інтелектуальний фонд нації за рахунок упровадження наукових досягнень та інноваційної практики в системі освіти України – так розуміють свою місію учасники даного проєкту.

За результатами проведеної експертизи Державна служба якості освіти прийняла рішення про те, що «освітня програма початкової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» відповідає вимогам Державного стандарту початкової освіти».

У 2020-2021 навчальному році до участі у проєкті «Інтелект України» долучилися учні 1-А класу Гребінківської гімназії на чолі з класоводом Мороз Л.М.  

У межах проєкту учні навчаються за спеціально розробленим навчальним планом і навчальними програмами, котрі вирізняються з-поміж інших темпами здобуття учнями знань, ілюстративністю, науковістю, доступністю поданої інформації, формуванням комплексу знань, умінь і навичок для всебічного розвитку особистості. Це нова якість освіти, новий підхід до навчання, міцний фундамент для розвитку інтелекту.

Так, наприклад, під час уроку з інтегрованого курсу «Навчаємось разом» першокласники працювали активно, з помітним задоволенням, робили висновки, висловлювали думки, творчо аналізували відеоматеріал. За досить короткий проміжок часу вони встигли повторити алфавіт у формі пісні з яскравого відео, пронумерували слова у друкованих зошитах у алфавітному порядку, ознайомилися з біографією письменника Сашка Дерманського, прочитали вголос уривки з повісті-казки «Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська», проаналізували зміст твору, провели словникову роботу за текстом, переглянули відео про інопланетян та поділилися враженнями від перегляду, пригадали види речень за метою висловлювання, розповіли цікавинки про ссавців і хижаків, пригадали назви країн – наших сусідів.  А ще встигли провести музичну фізкультхвилинку  з активними рухами та виконали вправи  для зору разом з мультяшним тигреням. 

Впевнені, що батьки першокласників з інтелект-класу зробили правильний вибір. Тож  бажаємо нових успіхів учням, вчителю та батькам!



« повернутися

Вхід для адміністратора