A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Мотивація в освітньому процесі: чи можливо знайти універсальний рецепт?

Дата: 24.03.2022 16:49
Кількість переглядів: 205

Час не стоїть на місці, змінюється люди, погляди, світ. Змінюється відношення дітей до навчання та пізнання світу. Тому ми, педагоги, маємо шукати нові форми проведення уроку, які б захопили , принесли задоволення та закарбувалися в пам’яті учнів.

Ян Коменський вважав інтерес основою навчання, адже оригінальна форма пізнання допомагає уникнути одноманітності, шаблонності, сприяє ширшому застосуванню ефективних методів та прийомів засвоєння учнями нових знань та здобуття необхідних компетентностей .

Проблема мотивації навчальної діяльності є однією з найактуальніших в сучасній педагогіці.  Адже учні поступово втрачають мотивацію вчитися, це пов’язано із  багатьма чинниками: місце в колективі, ставлення до навчання, підтримка та зв'язок з учителями та батьками.

24 березня 2022 року для педагогічних працівників закладів освіти Гребінківської територіальної громади директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради  Наталія Олійник провела вебінар на тему «Мотивація в освітньому процесі: чи можливо знайти «універсальний рецепт»?». Як підсумок заходу : шукати мотивацію починаємо з себе задля позитивного налаштування, цікавимось біологією та психологією, вивчаємо людину (20-30 дітей в кожному класі), практикуємо свої вміння на собі (в цей важкий для всіх час), реалізовуємо «мотиватори» на уроках з дітьми. Ну що, правда ж  цікава і не нудна професія вчителя! Мотивуймося! Переможемо!

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора