A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Державний стандарт. Мистецька освітня галузь

Дата: 25.03.2022 16:17
Кількість переглядів: 168

25 березня 2022 року вчителі художньо-естетичного циклу закладів загальної середньої освіти Гребінківської територіальної громади долучилися до онлайн-вебінару на тему: «Державний стандарт. Мистецька освітня галузь». Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Боковець Л.І. акцентувала на особливостях Державного стандарту базової середньої освіти,  затвердженого постановою Кабінету Міністрів  30 вересня 2020 року.

Впровадження Стандарту базової середньої освіти – це продовження реалізації реформи «Нова українська школа» у 5-9 класах. Стандарт визначає структуру та зміст базової середньої освіти, передбачає запровадження низки інноваційних підходів, зокрема щодо оцінювання результатів навчання та організації освітнього процесу. Державний стандарт визначає мету та принципи освітнього процесу в закладах базової середньої освіти, дає загальну характеристику змісту навчання, пояснює вимоги до обов’язкових результатів навчання.

У документі чітко окреслено ключові компетентності, якими мають оволодіти школярі по закінченню кожного з двох циклів – адаптаційного (5-6 класи) і базового предметного навчання (7-9 класи), та наскрізні вміння.

Стандарт не містить поділу на предмети, натомість є лише освітні галузі. Це означає, що розробники освітніх та навчальних програм зможуть як втілювати певну освітню галузь через окремі предмети, так і комбінувати їх для інтеграції. Боковець Л.І. більш детально зупинилася на мистецькій освітній галузі, метою якої є цілісний розвиток успішної особистості учня у процесі освоєння мистецьких надбань людства, усвідомлення власної національної ідентичності в міжкультурній комунікації, формування компетентностей, необхідних для художньо-творчого самовираження, розкриття креативного потенціалу, залучення до культурних процесів в Україні.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора