A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Державний стандарт. Соціальна і здоров'язбережувальна освітня галузь

Дата: 01.04.2022 16:17
Кількість переглядів: 161

1 квітня 2022 року вчителі основ здоров’я закладів загальної середньої освіти Гребінківської територіальної громади долучилися до онлайн-вебінару на тему: «Державний стандарт. Соціальна і здоров’язбережувальна освітня галузь». Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Боковець Л.І. акцентувала на особливостях Державного стандарту базової середньої освіти,  затвердженого постановою Кабінету Міністрів  30 вересня 2020 року.

Впровадження Стандарту базової середньої освіти – це продовження реалізації реформи «Нова українська школа» у 5-9 класах. Стандарт визначає вимоги до обов’язкових результатів навчання учнів на рівні базової середньої освіти, загальний обсяг їх навчального навантаження, розподілений за освітніми галузями, структуру та зміст базової середньої освіти.

Стандарт не містить поділу на предмети, натомість є лише освітні галузі. Це означає, що розробники освітніх та навчальних програм зможуть як втілювати певну освітню галузь через окремі предмети, так і комбінувати їх для інтеграції. Боковець Л.І. більш детально зупинилася на соціальній і здоров’язбережувальній освітній галузі, метою якої є розвиток особистості учня, який здатний до самоусвідомлення, гармонійної соціальної і міжособистісної взаємодії, спрямованої на збереження власного здоров’я та здоров’я інших осіб, дбає про безпеку, виявляє підприємливість та професійну зорієнтованість для забезпечення власного і суспільного добробуту.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора