A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Здоров’я наших дітей - наш другий фронт

Дата: 14.04.2022 13:41
Кількість переглядів: 161

13 квітня 2022 року за ініціативою Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради відбувся онлайн-семінар для вчителів фізичної культури закладів загальної середньої освіти на тему «Здоров’я наших дітей - наш другий фронт». 

Спікерами семінару були вчитель філії Гребінківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 2 Опорного закладу Гребінківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 Куцевол Захар Валерійович, вчитель Гребінківської гімназії Цимбал Микола Сергійович та вчитель Березівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Щеголь Іван Сергійович.

Ніколи ще проблема низької рухової активності дітей і підлітків не стояла так гостро, як сьогодні. Це зумовлено багатьма факторами, не останнє місце серед яких займає загальна захопленість школярів комп’ютерними іграми і спілкуванням у соціальних мережах. Час, який батьки сучасних дітей проводили у рухливих іграх, нинішнє підростаюче покоління просиджує за комп’ютером. Дефіцит рухової активності при цьому такий великий, що 2-3 уроки фізкультури на тиждень можуть здатися краплею в морі, не здатна вплинути на фізичний розвиток школярів.

Для нормального фізичного розвитку організму, що росте, необхідно багато і різноманітно рухатися, бажано на свіжому повітрі. Це забезпечує активне кровообіг, достатній приплив кисню до всіх органів, що створює найкращі умови для гармонійного розвитку всіх систем організму.

Захар Валерійович зорієнтував учасників у сьогоднішніх реаліях викладання фізкультури дистанційно, провів короткий огляд форм та платформ для навчання та наголосив на варіантах домашніх завдань. Далі коротко охарактеризовано методику викладання теми «Стрибки в довжину з місця» модулю «Легка атлетика». Після чого переглянутий фрагмент уроку з даної теми у 6 класі. По закінченню перегляду відбулося обговорення уроку та особливостей модулю та теми. Далі по черзі слово отримали Цимбал Микола Сергійович та  Щеголь Іван Сергійович було переглянуто фрагменти їх уроків та обговорення після. На завершення керівником професійної спільноти був зроблений підсумок семінару.

Систематичні, грамотно підібрані фізичні вправи разом з правильним харчуванням здатні творити чудеса. Це твердження справедливо для всіх, але для дітей – особливо, адже зростаючий організм найбільш податливий до сприятливого впливу фізкультури, адже здоров’я наших дітей - наш другий фронт, наше майбутнє!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора