A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Вебінар для вчителів початкових класів: інтегровані кейс-уроки у форматі STEАM

Дата: 14.04.2022 16:36
Кількість переглядів: 173

“Змістовні, цілеспрямовані інтегровані уроки вносять у звичайний плин шкільного життя новизну, певною мірою знімають суворі кордони предметного викладання  і допомагають дітям емоційно й системно сприймати деякі поняття, явища”
О.Я. Савченко

 

14 квітня 2022 року консультантом Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмилою Боковець було проведено вебінар для вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти Гребінківської територіальної громади на тему: «Інтегровані кейс-уроки у форматі STEАM  для легкого і зручного освоєння нових знань і компетентностей».

Метою інтегрованих уроків є формування в учнів цілісного світогляду про навколишній світ, активізація їхньої пізнавальної діяльності, формування навичок самостійної роботи школярів з додатковою довідковою літературою, таблицями, опорними схемами, підвищення якості засвоєння сприйнятого матеріалу, виявлення творчих здібностей учнів та їх особливостей, створення творчої атмосфери в колективі учнів, підвищення інтересу учнів до матеріалу, що вивчається, ефективна реалізація розвивальної функції навчання.

Консультант Людмила Боковець більш детально зупинилась на  особливостях застосування інтегрованих кейс-уроків у форматі STEАM. 

Оскільки в кейсах переплітаються знання з різних сфер життя, то вони зачіпають асоціативну пам'ять, логіку, уяву і причинно-наслідкові зв'язки, що дозволяє розвивати різнобічні здібності дітей. Кожен кейс-урок розкриває тему уроку максимально з урахуванням всіх сучасних точок зору і всіх ідей, пов’язаних з темою, поєднуючи знання шкільної програми, а також навчаючи практичним навичкам, які потрібні в житті.

У 21 столітті самих лише «знань» недостатньо. Дітям потрібно розвивати ще й компетенції та навички, такі як самостійність, цілеспрямованість, кмітливість, креативне і позитивне мислення.

У результаті проходження навчання за  кейс-уроками діти освоюють не тільки  потрібні корисні фундаментальні знання, але й здобувають ті якості, які потрібні в житті: вольовий характер, цілеспрямованість, системність, уяву, відповідальність, уміння комунікувати, вибирати пріоритети, приймати рішення та досягати поставлених цілей.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора