A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Онлайн-семінар «Ефективне використання ІКТ на уроках географії»

Дата: 18.04.2022 18:16
Кількість переглядів: 215

«Єдиний шлях до пізнання – дія»  Б. Шоу

18 квітня 2022 року за ініціативою Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради відбувся онлайн-семінар для вчителів географії закладів загальної середньої освіти на тему «Ефективне використання інформаційно-комунікативних  технологій  на уроках географії». 

Спікерами семінару були: керівник професійної спільноти вчителів географії Ященко Сергій Петрович, вчитель Опорного закладу Гребінківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 Гребінківської міської ради Карпович Сергій Петрович та вчитель Рудківської гімназії Гребінківської міської ради Нежива Алла Анатоліївна.

Реформування освіти має на меті зробити її більш якісною та доступною для учнів. Найширші можливості для цього має поступовий перехід до програмного комп’ютерного вивчення шкільних предметів.

Враховуючи бурхливий розвиток комп’ютерних технологій, навчання майбутніх користувачів для інформаційного суспільства повинно стати масовим та достатньо швидким. Формувати інформаційну культуру учнів повинен кожен вчитель, а не лише вчитель інформатики.

Інформаційні технології забезпечують: рівний доступ до знань та інформації усіх учасників навчально-виховного процесу; виявлення обдарованих учнів, створення їх індивідуальної освітньої траєкторії; ефективне використання комп’ютерних технологій на уроках та в позаурочний час, залучення учнів до самостійної наукової діяльності,  визначення та впровадження основних методів формування комплексу ціннісних настанов та життєвих принципів, що відповідають потребам сталого розвитку.

Систематичне використання ІКТ на уроці, сприяє наступному: підвищенню якісного рівня використання наочності на уроці, зростанню продуктивності уроку, реалізації міжпредметних зв’язків, уможливленню організації проектної діяльності учнів зі створення навчальних програм під керуванням викладача, логічному викладу навчального матеріалу, що значно підвищує рівень знань учнів, покращенню взаємин "учень-вчитель“, зміні ставлення учнів до комп’ютера: вони починають сприймати його як універсальний інструмент для роботи в будь-якій галузі людської діяльності.

Застосування комп’ютерних технологій в географічній освіті базується на ідеї їх інтеграції з традиційними навчальними методиками.

У ході семінару спікерами було запропоновано багато різних методів, прийомів і форм роботи з використання ІКТ та продемонстровано результати їхньої ефективності. Педагоги громади переглянули презентації та фрагменти дистанційних уроків та взяли активну  участь в обговоренні заходу.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора