A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Засади формування цифрової компетентності на уроках інформатики

Дата: 29.04.2022 08:08
Кількість переглядів: 172

28 квітня відбувся онлайн-семінар професійної спільноти вчителів інформатики ЗЗСО Гребінківської територіальної громади на тему «Засади формування цифрової компетентності на уроках інформатики».  


У структурі навчання посилюється роль і значення освоєння різноманітних способів діяльності, підвищення їхньої технологічності, створення умов для активної соціальної дії, дослідницької діяльності. Отже, перед педагогами стоїть важливе завдання – виховати та підготувати молодь, спроможну активно включатися в якісно новий етап розвитку сучасного суспільства, який пов’язаний з інформацією. Орієнтуючись на сучасний ринок праці, в учнів потрібно формувати компетентності, що дозволяють користуватися такими технологіями і знаннями, які задовольняють потреби інформаційного суспільства. Саме тому важливим для учнів є не тільки вміння оперувати власними знаннями, уміннями і навичками, а й бути готовими змінюватися відповідно до нових потреб ринку праці, оперувати й управляти інформаційними потоками, активно діяти, швидко приймати рішення, навчатися впродовж усього життя, тобто бути компетентними.


Під час семінару учасники ознайомилися з тим, як інформаційні компетентності можна формувати на уроках інформатики в основній школі.  


Досвідом своєї роботи поділилися вчителі Проскурня В.А. (Короваївська ЗОШ), Бондаренко Т.В. (Почаївська гімназія), Комар П.Г. (Опорний заклад Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ст №4). Педагоги ознайомилися з використанням сучасних форм та методів навчання на уроках інформатики, що формують цифрову компетентність учнів, переглянули фрагменти відео уроків, обмінялися думками щодо теми семінару та його актуальності. Семінар  був цікавим та насиченим, всі учасники почерпнули багато цікавого та корисного.



« повернутися

Вхід для адміністратора