A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Формування цифрової компетентності на уроках інформатики. 5 клас НУШ

Дата: 29.04.2022 16:30
Кількість переглядів: 459

Фото без опису29 квітня 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Сергій Юрченко провів вебінар для вчителів інформатики на тему «Формування цифрової компетентності на уроках інформатики. 5 клас НУШ».

 

Впровадження державного стандарту базової освіти передбачає перелік наскрізних та ключових компетентностей, якими мають оволодіти здобувачі освіти зокрема адаптаційного циклу навчання в 5-6 класі. Виникає потреба в обґрунтуванні й висвітленні ролі наскрізних компетентностей у формуванні цифрової культури учнів під час вирішення життєвих/навчальних задач.

В ході вебінару було розглянуто розглянуто психологічні особливості учнів адаптаційного циклу. Висвітлено методи розвитку ключових та наскрізних компетентностей здобувачів освіти. Розглянуто зв’язок уміння вирішувати навчальні/життєві задачі за допомогою цифрових технологій і їх вплив на формування наскрізних умінь. Розглянуто  роль контраверсійних проєктів у формуванні цифрової культури.

Також було націлено вчителів на самостійний і творчий підхід до підвищення власної кваліфікації в окресленій темі.

Презентація



« повернутися

Вхід для адміністратора