A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Вебінар «Інтегровані кейс-уроки у форматі STEАM для легкого і зручного освоєння нових знань і компетентностей»

Дата: 29.04.2022 18:51
Кількість переглядів: 190

"Усе, що пов'язано між собою, має бути пов'язано постійно і розподілено пропорційно між розумом, пам'яттю і мовою. Отже, усе, чого навчають людину, повинно бути не розрізненим і частковим, а єдиним і цілісним."  Я.В. Коменський

29 квітня 2022 року консультантом Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмилою Боковець було проведено вебінар для вчителів географії закладів загальної середньої освіти Гребінківської територіальної громади на тему: «Інтегровані кейс-уроки у форматі STEАM для легкого і зручного освоєння нових знань і компетентностей».

Сьогодні найважливішим завданням освіти в Україні є підготовка освіченої, творчої особистості. У зв’язку з цим змінюється роль вчителя. Він перестає бути носієм знань. В першу чергу вчитель повинен організувати самостійну діяльність учнів, в якій кожний оволодів би низкою здатностей до якісних професійних дій, самонавчання, самоуправління, адаптації, особистісної готовності до майбутнього. Саме він створює середовище, в якому стає можливим вироблення кожним учнем на рівні розвитку його інтелектуальних та інших здібностей, певних компетентностей формування особистісних якостей, формування вмінь самостійно приймати рішення в умовах невизначеності, вироблення вмінь розробляти багатоваріантні підходи до реалізації плану дій, формування навичок і прийомів усебічного аналізу ситуацій.

Створенню такого середовища й сприяє кейс-технологія, яка впливає на професіоналізацію учнів, сприяє їхньому дорослішанню, формує інтерес і позитивну мотивацію до  навчання.

Цінність кейс-технології полягає в тому, що вона одночасно не тільки відображає практичну проблему, а й актуалізує певний комплекс знань, який необхідно засвоїти при вирішенні цієї проблеми, а також удало поєднує навчальну, аналітичну й виховну діяльність, що, безумовно, є дієвим та ефективним при реалізації сучасних завдань системи освіти.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора