A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Інтегровані кейс-уроки з хімії та біології у форматі STEАM

Дата: 19.05.2022 15:49
Кількість переглядів: 333

18 травня 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Сергій Юрченко провів вебінар для вчителів біології та хімії на тему «Інтегровані кейс-уроки з хімії та біології у форматі STEАM»

Інтегровані кейс-уроки (ІКУ) – це повна протилежність до звичайних нудних шкільних уроків. Замість вивчення та запам'ятовування інформації з окремих предметів, в ІКУ береться якесь явище чи предмет, і вони розглядаються з різних "боків" (наук, компетенцій та практик), взаємопов'язано та синтетично. Таке розкриття на розгортки синхронізується з форматом сучасної інтернетної подачі та швидкістю засвоєння.

Кейс-урок має чітку структуру та елементи які зручні для використання та універсальні для кожного кейс-уроку. Кожен кейс-урок містить стандартну "шапку" – початкову інформацію, яка дає уявлення про тему кейсу, його спрямування, наповнення, мету та рівень (для якого віку кейс-урок розроблено).

Рекомендовано проводити кейс-уроки (особливо на 7-10 розгорток). У форматі «перевернутий клас». У цьому форматі дітям пропонується самостійно ознайомитися з матеріалом кейс-уроку заздалегідь. Це дає можливість більше уваги приділити акселеративній та дискутивній частинам кейсу, засвоїти більше інформації і придбати необхідні компетенції.

У цьому форматі мотивація учнів буде вище, адже такий урок хімії чи біології проходить жвавіше і цікавіше.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора