A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Інтегровані кейс-уроки з фізики та астрономії у форматі STEАM

Дата: 19.05.2022 15:51
Кількість переглядів: 185

19 травня 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Сергій ЮРЧЕНКО провів вебінар для вчителів фізики та астрономії на тему «Інтегровані кейс-уроки з фізики та астрономії у форматі STEАM»

Сучасний світ щодня створює нові виклики, вимагає володіти дедалі більшою кількістю навиків та компетенцій. Формує молодих особистостей, яким зовсім нецікаві “вчорашні” методи навчання, чим активує педагогів до пошуку інноваційних форматів, діджитал-технологій та цікавих рішень.

«Кейс-урок» - це така технологія навчання, яка дає цілісне уявлення про явище, що досліджується. Обов’язковою складовою будь-якого уроку цього формату має бути проблема. Діти повинні підібрати декілька варіантів для її вирішення, тобто розв’язати ту чи іншу ситуацію, яка описана в кейсі.

Отже, кейс-технологія - не самоціль в роботі викладача, а адекватний інструмент формування компетентностей, що виходять за межі навчального простору.

Ефективність навчання за допомогою кейс-методу очевидна. Учню надається можливість перевірити теорію на практиці, активізувати свої здібності, творчо мислити. З іншого боку, практична ситуація викликає інтерес до процесу навчання, оскільки стає ясно, яких теоретичних знань не вистачає для вирішення проблеми. 

Кожен педагог може знайти різноманітні сюжети для "кейсів" і наповнити їх необхідним вмістом - використання цього методу відразу принесе відчутні плоди. По-перше, на уроці, проведеному за такою технологією, не буває байдужих і практично неможливо "відсидітися" в стороні, по-друге, кожен учень, відчувши брак знань по темі "кейса", зробить для себе висновок, що ці знання не абстрактні, а необхідні для застосування на практиці, і тому, потрібно підійти до цього серйозно, по-третє, у учнів перед очима зміст "кейса", отже, можна повторити теоретичні основи, на які потім спиратися при вирішенні практичних питань.

Одна з головних переваг полягає в тому, що кейси – це ниточка до дорослого життя з багатовимірним сприйняттям світу, цінностей та явищ.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора