A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Розвиток емпатії у дітей дошкільного віку

Дата: 08.07.2022 08:20
Кількість переглядів: 186

7 липня 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Алла Степанова провела вебінар для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти міської територіальної громади на тему «Розвиток емпатії у дітей дошкільного віку».

Сьогодні, коли світом поширюється вірус агресії, ненависті, хибної псевдовеличі, особливого значення набувають вічні людські цінності, про які в періоди стабільності ми часто забуваємо. Одна з них — емпатія, або вміння співчувати. Американський письменник і журналіст Деніел Пінк розумів емпатію як вміння «взутись у взуття іншого, відчути його серцем, подивитися його очима». Ситуація вимагає від кожного громадянина світу зрозуміти і сприйняти біль українського народу, зробити свій вагомий внесок у перемогу над силами зла, над тими, хто приніс війну на нашу землю.

Як виростити людину з високим рівнем емпатії, який визначає також і ступінь духовного розвитку та моральної відповідальності, які умови створити у родині та закладі освіти з метою формування емпатії – саме про це йшла мова під час вебінару. Зрозуміло, що в першу чергу, людяність, вміння співпереживати, підтримувати і допомагати повинні стати складовою характеру дорослих, котрі мають бути прикладом для дітей дошкільного віку.

Посилання на презентацію: Розвиток емпатії у дітей дошкільного віку

 


« повернутися

Вхід для адміністратора