A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Основні орієнтири у роботі Центру позашкільної освіти

Дата: 21.07.2022 13:46
Кількість переглядів: 166

Постанова Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 р. № 711 встановлює тривалість 2022-2023 навчального року з 1 вересня 2022 року по 30 червня 2023 року. Також цей документ (пункт 2)  визначає, що обласні військові адміністрації разом із засновниками закладів освіти повинні забезпечити організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці.

Що ж стосується навчального процесу у закладах позашкільної освіти, то у листі МОН України від 14.04.2022 р. №1/4142-22 «Про організацію роботи закладів позашкільної освіти» також йдеться про те, що «залежно від безпекової ситуації освітній процес у позашкільних закладах освіти здійснюється за дистанційною та змішаною формами навчання». Тож з огляду на останні трагічні події у містах нашої країни маємо говорити про організацію саме таких форм навчання.

21 липня 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Алла Степанова провела вебінар для педагогічних працівників ЦПО міської територіальної громади на тему «Основні орієнтири у роботі Центру позашкільної освіти».

Як організувати  дистанційне навчання з використанням різноманітних сучасних платформ, якими повинні бути критерії вибору відповідної платформи, які ресурси допоможуть створити навчальний контент, як забезпечити психологічну підтримку учасників освітнього процесу – саме про це йшла мова під час вебінару. Учасники онлайн-зустрічі також розглянули пропозиції МОН України та Українського державного центру позашкільної освіти щодо проведення дистанційного навчання.  Консультант запропонувала педагогічним працівникам використовувати у роботі матеріали ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» щодо психологічної підтримки вихованців та їх батьків, а також надала поради щодо підвищення рівня цифрової грамотності керівників гуртків.

Посилання на презентацію: Основні орієнтири у роботі ЦПО

  


« повернутися

Вхід для адміністратора