A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Міжнародний день молоді

Дата: 12.08.2022 12:39
Кількість переглядів: 102

Щорічно 12 серпня світова спільнота відзначає міжнародний день молоді. 

Ідея щодо святкування виникла у далекому 1991 році під час І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН у Відні. А сама традиція була започаткована рішенням І сесії Світової конференції міністрів у справах молоді, що проходила в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року. 

Відтепер наша держава теж святкує цей день разом з іншими країнами світу. З метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, а також ураховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів, Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний Указ № 333/2021 від 28.07.2021 року, котрим установив в Україні День молоді, який відзначатимуть щороку 12 серпня. Документ набрав чинності 1 січня 2022 року.

Українська молодь завжди була у перших рядах борців за незалежність і демократичний вибір України. Ми шануємо пам’ять про юних героїв Крут, ми згадуємо мужність учасників студентської Революції на граніті у жовтні 1990 року, ми пишаємося стійкістю учасників Помаранчевої революції та Євромайдану. А нині українська молодь разом зі старшим поколінням із зброєю в руках відстоює незалежність і територіальну цілісність нашої держави, поширює волонтерський рух на підтримку ЗСУ, здобуває освіту, працює заради Перемоги.

Молодь завжди була рушійною силою нашої історії. Саме молодим людям відроджувати і розвивати Україну майбутнього.

Зі святом вас!


« повернутися

Вхід для адміністратора