A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Підвищення професійної компетентності педагога – запорука підвищення якості освіти

Дата: 14.09.2022 16:00
Кількість переглядів: 156

14 вересня 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Сергій Юрченко провів онлайн-засідання для вчителів трудового навчання, технологій та фізичної культури  на тему «Оновлені можливості для професійного зростання. Новий формат роботи професійних спільнот». 

Сучасному вчителеві необхідні гнучкість і нестандартність мислення, вміння адаптуватися до швидких змін життя, здатність творчо підходити до організації навчально-виховного процесу та досягати високих результатів праці, а це можливо лише за умови досягнення високого рівня професійної компетентності, наявності розвинених професійних та особистісних здібностей.

З метою розвитку педагогічні працівники об’єднуються у професійні спільноти.

Професійна спільнота педагогічних працівників — товариство (об’єднання, група) педагогічних працівників, які об’єднані спільними інтересами за родом їх професійної (трудової) діяльності.

У сучасному глобалізованому суспільстві систематичний та системний розвиток професійної компетентності вчителя стає умовою його успіху в професійній діяльності та сприяє уникненню інтелектуального зубожіння особистості. В умовах реалізації компетентнісного підходу до підвищення кваліфікації педагогів у системі післядипломної освіти одним із завдань є послідовна робота з надання методичних рекомендацій щодо розвитку професійної компетентності вчителя.



« повернутися

Вхід для адміністратора