A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Медіаграмотність – сучасна суперсила

Дата: 21.09.2022 16:38
Кількість переглядів: 163

Медіаграмотність (англ. media literacy) — рівень медіакультури, досягнений медіаосвітою, що стосується вміння користуватися інформаційно-комунікативною технікою, виражати себе і спілкуватися за допомогою медіазасобів, свідомо сприймати і критично тлумачити інформацію, відділяти реальність від її віртуальної симуляції — розуміти реальність, сконструйовану медіаджерелами, осмислювати владні стосунки, міфи і типи контролю, які вони культивують.

21 вересня консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Боковець Людмила  провела вебінар  для вчителів початкової школи на тему «Медіаграмотність  сучасна суперсила».

Протягом свого виступу спікер ознайомила колег з техніками, які допомагають розвивати критичне мислення та медіаграмотність у здобувачів освіти. Також ознайомила учасників із метою медіаосвіти, напрямками у сучасній українській освіті, завданнями та технологіями.

На завершення свого виступу консультант наголосила, що медіаграмотність у першу чергу необхідна здобувачам освіти, що пов’язано з особливостями сучасної соціокультурної ситуації, зокрема із широкими контактами учнів з медіа.

Сделано на Padlet


« повернутися

Вхід для адміністратора