A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Якісний виклад матеріалу на уроках фізики, хімії та біології з онлайн лабораторією Go-Lab

Дата: 29.09.2022 16:11
Кількість переглядів: 138

29 вересня 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Сергій Юрченко провів вебінар для вчителів фізики, біології, хімії на тему «Якісний виклад матеріалу на уроках фізики, хімії та біології з онлайн лабораторією Go-Lab». 

Сучасна школа має формувати в учнів навички творчості, критичного мислення, вміння вирішувати проблеми, комунікативні навички для формулювання думок та обміну ними, навички співробітництва для спілкування і навчання в різних групах, прийняття відповідальності за спільні рішення та розробки нових ідей та продуктів, в тому числі за допомогою цифрових інструментів в онлайн середовищах і просторах.

Для реалізації цієї задачі суспільство вимагає від учителя використання нових інструментів, методів та нового рівня його фахової компетентності.

Цифрова компетентність педагогів визначається їх здатністю використовувати цифрові технології для підвищення рівня навчання, професійної взаємодії з колегами, учнями, батьками та іншими зацікавленими сторонами, для особистого професійного розвитку, колективного благополуччя та постійного вдосконалення організації та навчання учнів.

Виникає проблема вибору цифрових інструментів, які може використати вчитель для розвитку учня відповідно до вимог сьогодення в умовах: особистісно-орієнтованого навчання, інтеграції предметів (STEM освіта), цифровізації освітнього простору, запровадження дистанційних та змішаних форм навчання.

Можливості екосистеми GoLab дозволяють організувати дослідницьку навчальну діяльність учнів з використанням потужних цифрових інструментів: віртуальних онлайн лабораторій, навчальних освітніх просторів із використанням різноманітних додатків Go-Lab.

Додатки Go-Lab – це спеціальні програмні засоби, які допомагають вчителю спроектувати, а учням – виконати дослідження: робити прогнози, формулювати та інтерпретувати дані, переглядати відгуки, робити висновки.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора