A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Уроки історії в стилі НУШ

Дата: 14.10.2022 10:47
Кількість переглядів: 115

Навчальний процес можна урізноманітнити цікавими вправами, іграми, підходами, аби вивчення історії вийшло за межі звичних сторінок у підручнику. Для цього існує багато можливостей. Особливо, якщо проаналізувати досвід, набутий учителями в початкових класах НУШ.

13 жовтня 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмила Боковець провела вебінар для вчителів історії на тему «Уроки історії в стилі НУШ».

Людмила Боковець зазначила, що відповідно до засад Державного стандарту базової середньої освіти діяльнісний підхід передбачає спрямованість навчально-виховного процесу на розвиток умінь і навичок особистості, застосування на практиці здобутих знань з різних навчальних предметів, успішну адаптацію людини в соціумі, професійну самореалізацію, формування здібностей до колективної діяльності та самоосвіти.

Діяльнісний підхід реалізується і через використання ігор у навчальному процесі. Правильно підібрана гра, доречно застосована на уроці, допоможе оновити й урізноманітнити процес навчання, виявити позитивні емоції, створити атмосферу здорового змагання та продемонструвати знання у нетиповій ситуації. 

Гра - це та діяльність на уроці, яка не виснажує дитину, а розвиває її. У процесі гри школярі навчаються. І в цьому випадку виграють усі учні.

Існують основні  вимоги до гри:

  • відповідність меті (вимогам стандарту);
  • відповідність змісту (навчальній програмі);
  • відповідність аудиторії (урахування рівня знань учнів);
  • естетична відповідність (дидактична якість джерел).

Наприкінці зустрічі педагогічні працівники громади обговорили основні проблемні питання та поділилися досвідом щодо викладання історії в 5 класі.

Посилання: Онлайн-дошка Padlet

 


« повернутися

Вхід для адміністратора