A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Сучасна позашкільна освіта: нові виклики і нові можливості

Дата: 17.10.2022 11:13
Кількість переглядів: 140

Сучасна позашкільна освіта є невід’ємною складовою системи безперервної освіти і спрямована на розвиток здібностей та обдарувань дітей, задоволення їх інтересів, духовних запитів і потреб у професійному визначенні. Сьогодення ставить нові виклики перед педагогічними працівниками центрів позашкільної освіти: реалізація компетентнісного підходу до навчання та розвитку особистості, швидке і гнучке реагування на зміни у сучасному суспільстві, вміння гармонізувати діяльність ЦПО з реальними потребами дітей, організація дистанційного та змішаного навчання в умовах воєнного стану тощо.

Ці актуальні питання стали темою вебінару, який відбувся 14 жовтня 2022 року. Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Алла Степанова запропонувала педагогам Центру позашкільної освіти Гребінківської міської ради впровадити навчання дітей медіаграмотності, вмінню виважено споживати і поширювати інформацію та безпечно користуватися інтернетом.  

Сьогодні одним із важливих напрямків позашкільної освіти є національно-патріотичне виховання, мета якого - формування свідомого громадянина України. Участь у волонтерському русі, підтримка ЗСУ дає можливість зрозуміти, що кожен з нас своїми діями наближає Перемогу.

А задля популяризації талантів вихованців ЦПО та з метою підтримки українців можна долучатися до участі у роботі дитячої онлайн-радіостанції «Паляниця».

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора