A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Інтерактивні методи навчання в 5 класі НУШ. Практичне втілення при дистанційному форматі навчання

Дата: 21.10.2022 10:22
Кількість переглядів: 131

 

"Скажіть мені і я забуду. Покажіть мені і я запам'ятаю. Дайте  можливість обговорити і я зрозумію. Дайте можливість навчити іншого і я досягну досконалості."

Конфуцій

20 жовтня 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмила Боковець провела брейнстормінг для вчителів, які викладають  в 5 класах  історію, англійську мову та предмети художньо-естетичного циклу  на тему “Інтерактивні методи навчання в 5 класі НУШ. Практичне втілення при дистанційному форматі навчання” (використання платформ ZOOM та BigBlueButton).

Інтерактивне навчання як одна з найбільш гнучких форм включення кожного учня в роботу забезпечує перехід від прocтих до складних завдань, вчить самостійно здобувати знання із власного дocвіду, що веде до розвитку творчого і діалектичного мислення. Новітні підходи до організації навчання роблять навчально-виховний процес різнoманітним, цікавим та ефективним. А нaйкориснішим у такому навчанні є те, що воно починає подобатиcя навіть тим дітям, які раніше не мали до нього інтересу.

Система дистанційного навчання з використанням ефективних інтерактивних методів посідає важливе місце в системі освіти, оскільки при  грамотній організації може забезпечити якісну освіту, яка відповідає вимогам сучасного суспільства сьогодні.

Педагогічні працівники громади під час проведення заходу поділилися власним досвідом щодо використання інтерактивних методів навчання в 5 класах, практично попрацювали на платформі ZOOM, ознайомилися з функціоналом платформи BigBlueButton та виконували завдання на онлайн- дошках Padlet та  Jamboard.

В обговоренні проблемних питань взяли участь Лимар Іляна,  Ющенко Олена, Богуш Тетяна, Бондаренко Неля, Антонченко Наталія та Шепель Юлія.

Посилання: Онлайн-дошка Padlet

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора