A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Брейнстормінг "Використання інтерактивних  форм та методів навчання. Практичне втілення при дистанційному форматі навчання (використання платформ ZOOM та BigBlueButton)"

Дата: 23.10.2022 17:29
Кількість переглядів: 174

Інтерактивний урок - це передусім діалогове навчання, під час якого відбувається взаємодія учня з вчителем, спеціальна форма організації пізнавальної діяльності з цілком конкретними цілями, досягнення яких можна прогнозувати.

Сенс інтерактивного уроку полягає у тому, що навчальний процес організований так, щоб практично всі учні були залучені до процесу пізнання, мали можливість розуміти і рефлектувати з приводу того, що вони знають і думають. Спільна діяльність вихованців у процесі пізнання, засвоєння навчального матеріалу означає, що кожен робить власний висновок, відбувається обмін знаннями, ідеями, способами діяльності.

Інтерактивне навчання - це не автоматичне вкладання навчального матеріалу в голову учнів. Воно потребує їх напруженої розумової роботи та власної активної участі. Пояснення й демонстрація вчителя самі по собі ніколи не дадуть справжніх, стійких знань. Цього можна досягти лише за допомогою активного (інтерактивного) навчання.

21 жовтня 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмила Боковець провела брейнстормінг для вчителів географії та всіх охочих педагогічних працівників громади на тему «Використання інтерактивних  форм та методів навчання. Практичне втілення при дистанційному форматі навчання (використання платформ ZOOM та BigBlueButton)".

Учасники заходу  працювали з Google Документом на платформі ZOOM, обговорювали проблемні питання  та висловлювали свою думку щодо проведення інтерактивних уроків при дистанційному форматі навчання.

Педагогічні працівники громади ознайомилися з функціоналом платформи  BigBlueButton та онлайн-дошок Padlet та Jamboard.

Активність під час проведення заходу проявили вчителі Терещенко Оксана Миколаївна та Ященко Сергій Петрович.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора