A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Атестація педагогічних працівників ЗДО та ЦПО у 2022-2023 н.р.

Дата: 02.11.2022 15:57
Кількість переглядів: 211

2 листопада 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Алла Степанова провела вебінар на тему «Атестація педагогічних працівників ЗДО та ЦПО у 2022-2023 навчальному році».

Атестація – важливий і дієвий інструмент на шляху професійного розвитку педагогів. У п.1.3 Типового положення про атестацію педагогічних працівників зазначається, що  «метою атестації є стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх  професійної  майстерності, розвитку творчої ініціативи, підвищення престижу й авторитету, забезпечення ефективності навчально-виховного процесу».

Під час вебінару були розглянуті такі важливі питання як підвищення кваліфікації педагогічних працівників у міжатестаційний період, умови та порядок присвоєння кваліфікаційних категорій та педагогічних звань, вимоги до рівня професійної підготовки та кваліфікації педагогічних працівників для присвоєння кваліфікаційних категорій відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників та професійного стандарту вихователя закладу дошкільної освіти. Адже саме 7 розділ профстандарту містить опис професійних компетентностей вихователя відповідно до кваліфікаційних категорій педагогічних працівників. Також консультант звернула увагу на вимоги щодо написання методичних розробок вихователями, котрі атестуються на присвоєння педагогічного звання "вихователь-методист", та процедуру розгляду та схвалення таких методичних розробок.

Посилання на презентацію: Атестація педагогічних працівників ЗДО та ЦПО у 2022-2023 навчальному році


« повернутися

Вхід для адміністратора