A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Професійні компетентності вихователя ЗДО

Дата: 15.11.2022 17:17
Кількість переглядів: 168

15 листопада 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Алла Степанова провела чергове практичне заняття у рамках педагогічного вернісажу «Крізь призму Професійного стандарту вихователя ЗДО».

Саме Професійний стандарт чітко визначає вимоги до професійних компетентностей вихователя закладу дошкільної освіти, що базуються на конкретних знаннях, вміннях та навичках. Це керівництво до дії, професійного розвитку і вдосконалення майстерності педагогічних працівників.

Під час практичного заняття вихователі розглядали опис прогностичної компетентності, яка передбачає вміння організовувати освітній процес відповідно до компонентної структури з урахуванням конкретних цілей та вікових особливостей вихованців, вимагає вміння ефективно розподіляти робочий час та формувати і зберігати професійну документацію.

Педагогічні працівники також виконували у групах завдання, пов’язані з практичним досвідом використання різних форм та методів організації навчального та виховного процесів. Керівник ЗДО «Струмочок» Штацька Тетяна розповіла про використання на заняттях ляльки-персони Софії, що дозволяє зробити навчання не тільки цікавим, а й насиченим поєднанням наочних, словесних та практичних методів діяльності. Вихователь ЗДО «Теремок» Шпурик Вікторія охарактеризувала такі основні форми роботи з дошкільниками як заняття та гра, звернула увагу на важливість підготовки вихованців до успішної соціалізації у суспільстві.

Практичне заняття дозволило більш детально розглянути та проаналізувати  структурні компоненти освітнього процесу ЗДО.


« повернутися

Вхід для адміністратора