A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Онлайн-студія з елементами практикуму «Вивчення професійного стандарту вчителя. Мовно-комунікативна та предметно-методична компетентність»

Дата: 15.11.2022 18:48
Кількість переглядів: 178

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 23.12.2020 року затверджено професійний стандарт за професіями "Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти", "Вчитель закладу загальної середньої освіти", "Вчитель з початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста)".  

Професійний стандарт втілює сучасний підхід до визначення переліку та опису загальних і професійних компетентностей вчителя. До загальних компетентностей увійшли громадянська, соціальна, культурна, лідерська та підприємницька.

До переліку професійних компетентностей увійшли:  мовно-комунікативна, предметно-методична, інформаційно-цифрова, психологічна, емоційно-етична, педагогічного партнерства, інклюзивна, здоров’язбережувальна, проєктувальна, прогностична, організаційна, оцінювально-аналітична, інноваційна, рефлексивна, здатність до навчання впродовж життя.

Профстандарт дозволяє вчителям визначати чіткі орієнтири власного професійного розвитку, а також запобігає ризикам необ’єктивного оцінювання професійних компетентностей вчителів під час їхньої атестації та сертифікації.

15 листопада 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмила Боковець провела педагогічну  онлайн-студію з елементами практикуму для  вчителів історії, географії, іноземної мови, художньо-естетичного циклу та початкових класів  «Вивчення професійного стандарту вчителя. Мовно-комунікативна та предметно-методична компетентність».

На першому онлайн-занятті педагоги  громади практично ознайомилися з мовно-комунікативною та предметно-методичною компетентностями, працюючи в групах з Google Документами  на платформі ZOOM.

Найбільшу активність  виявили: Лариса Пікуль, Тетяна Богуш, Сергій Молчанов, Лариса Даценко.


« повернутися

Вхід для адміністратора