A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Незвідані смаки, звуки і кольори уроків

Дата: 25.11.2022 15:34
Кількість переглядів: 136

23 листопада 2022 року відбулося перше робоче засідання професійної спільноти педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти «Незвідані смаки, звуки і кольори уроків».

Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Алла Степанова розповіла, що мета діяльності спільноти – практичне втілення творчих задумів про урок, котрий може здивувати учнів новими смаками знайомих понять, дозволить «заговорити» кольорам, збагатить поєднанням слова і мелодії. Такий урок має не просто сподобатися і зацікавити, він має бути для учнів поштовхом до самостійного розширення світогляду. І смакувати можна різне: страви національної кухні на сторінках художніх творів, цікаві миттєвості життя письменників та літературних героїв, величні історичні події, звуки та кольори шедеврів світового мистецтва і цілком простих  та знайомих речей.

Вчителька Гребінківської гімназії Устіловська Т.О. поділилася власним досвідом проведення «смачного» уроку з української мови для учнів шостого класу. Героїнею уроку була улюблена страва багатьох дітей – піца. У кулінарну канву гармонійно вплелися і словникова робота, і вивчення якісних, присвійних та відносних прикметників, і правопис слів іншомовного походження, і інтрига небуденності. А «приправою» до такої смакоти став високий рівень активності учнів. Адже улюблене і цікаве – це завжди захоплююче. 

Попереду – творча робота вчителів-учасників новоствореної спільноти, пошуки незвіданих смаків, звуків і кольорів уроків.


« повернутися

Вхід для адміністратора