A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Крізь призму Професійного стандарту вихователя ЗДО

Дата: 28.11.2022 15:03
Кількість переглядів: 123

25 листопада 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Алла Степанова провела чергове практичне заняття у рамках педагогічного вернісажу «Крізь призму Професійного стандарту вихователя ЗДО» для педпрацівників закладу дошкільної освіти «Веселка».

Під час практичного заняття вихователі розглядали опис прогностичної компетентності, яка передбачає вміння організовувати освітній процес відповідно до компонентної структури з урахуванням конкретних цілей та вікових особливостей вихованців, вимагає вміння ефективно розподіляти робочий час та формувати і зберігати професійну документацію.

Педагогічні працівники також виконували у групах завдання, пов’язані з практичним досвідом використання різних форм та методів організації навчального та виховного процесів.

Вихователь Пащенко Наталія розповіла, що основною формою роботи з вихованцями залишається гра, адже саме у такий спосіб можна зробити навчання цікавим і змістовним, наповнити його гармонійним поєднанням наочних, словесних та практичних методів діяльності. Вихователь Куцевол Алла звернула увагу на використання технологій  STREAM, що дозволяє формувати у дітей корисні практичні вміння та навички. Вихователь-методист Ірклієнко Тетяна охарактеризувала таку основну форму роботи з дошкільниками як заняття та розповіла про використання різноманітного дидактичного матеріалу.


« повернутися

Вхід для адміністратора