A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Педагогічний вернісаж «Професійні компетентності вихователя ЗДО Здоров’язбережувальна та проєктувальна компетентності»

Дата: 07.12.2022 13:10
Кількість переглядів: 187

Базовий компонент дошкільної освіти визначає як один із пріоритетних напрямів функціонування ЗДО забезпечення сприятливих умов для гармонійного фізичного розвитку дитини, рівень якого вважається одним із важливих показників стану здоров′я особистості.

Створення здорового, безпечного, розвивального освітнього середовища, вміння організовувати його за принципами універсального дизайну та розумного пристосування – це ознаки сформованості  здоров’язбережувальної та проєктувальної компетентностей педагогічних працівників.

6 грудня 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Алла Степанова провела третє практичне заняття у рамках педагогічного вернісажу «Крізь призму Професійного стандарту вихователя ЗДО» для педпрацівників закладу дошкільної освіти «Веселка».

Під час практичного заняття вихователі розглядали опис здоров’язбережувальної та проєктувальної компетентностей, які передбачають вміння здійснювати профілактично-просвітницьку діяльність, оцінювати можливі ризики і небезпеки та попереджувати їх, здатність організовувати динамічні розвивальні освітні осередки з урахуванням інтересів та потреб здобувачів освіти, обирати навчально-дидактичний та ігровий матеріал відповідно до потенціалу вихованців.

Вихователі також виконували у групах практичні завдання: створювали  алгоритм проведення занять  з питань безпеки життєдіяльності та оцінювали принципи універсального дизайну на прикладі осередків ЗДО «Веселка». Активно працювали вихователі Сердюк Ніна, Пащенко Наталія.


« повернутися

Вхід для адміністратора