A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Професійна спільнота освітян «Практикум використання віртуальних дошок Miro, Padlet та Jamboard під час дистанційного навчання»

Дата: 08.12.2022 10:53
Кількість переглядів: 445

7 грудня 2022 року в Центрі професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради відбулося перше засідання професійної спільноти педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти «Практикум використання віртуальних дошок Miro, Padlet та Jamboard під час дистанційного навчання».

Мета діяльності: освоїти практичні методи та прийоми використання віртуальних дошок  Miro, Padlet та Jamboard на онлайн-уроках, опрацювати можливості створення індивідуальних інтерактивних домашніх завдань для учнів, використовуючи онлайн-дошки. Розглянути застосування вже знайомих прийомів та методів, використовуючи можливості віртуальних дошок.

Застосування наочних засобів робить навчання більш доступним і легким для засвоєння. Це особливо актуально для уроків, що проводяться онлайн, що в свою чергу вимагає суттєвих змін щодо вибору традиційних наочних засобів навчання. Вони повинні стати динамічними, інтерактивними та мультимедійними. У зв'язку з цим особливий інтерес викликає комп'ютерна візуалізація навчальної інформації.

Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Сергій Юрченко презентував платформи Miro, Padlet та Jamboard та можливості їх використання під час онлайн-навчання.

Padlet. Це інструмент для спільної роботи під час дистанційки, створений для обговорення ідей, проєктів і концепцій. Він чудово підходить для організації інтерактивної роботи, а також для додавання навчальних матеріалів на самостійне опрацювання. У цьому онлайн-ресурсі є можливість запрошувати учнів для внесення правок, доповнень або відстежень результатів. Інтерактивна дошка може використовуватися індивідуально та колективно. У падлети (блокноти) можна завантажувати різні типи файлів: зображення, посилання, документи, музику чи відео. Дошку можна відправити поштою, експортувати в PDF чи зображення або поширити в соціальні мережі.

Jambord. Цю дошку зручно використовувати для обговорення проєктів, створення нотаток, рефлексії, мозкового штурму чи для індивідуальних проєктів. Ще дошка стане помічником під час обміну ідеями для вирішення певного завдання, а також для виконання домашніх завдань на дистанційній платформі. 

Miro (RealtimeBoard). Сервіс містить набір шаблонів, які допомагають структурувати навчальний матеріал. Чудово підходить для проведення мозкового штурму. Є можливість завантажувати документи, таблиці та зображення. Можна малювати схеми та графіки.

Після огляду платформ педагоги обмінялися думками щодо використання віртуальних дошок, поділилися досвідом впровадження, проблемами, з якими зіткнулися. Також вчителі обговорили плани щодо застосування вище згаданих платформ та подальшу взаємодію з учасниками професійної спільноти.


 

 

  


« повернутися

Вхід для адміністратора