A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Онлайн-студія з елементами практикуму «Вивчення професійного стандарту вчителя. Інклюзивна, здоров’язбережувальна та проєктувальна компетентності»

Дата: 09.12.2022 10:35
Кількість переглядів: 108

Професійний стандарт вчителя визначає основні трудові функції для педагогічних працівників, встановлює єдині вимоги до загальних та фахових компетентностей відповідно до кваліфікаційної категорії, конкретизує знання, вміння та навички, якими повинен володіти педагог. Опис професійних компетентностей дозволяє вчителям визначати критерії самооцінювання. Атестаційні комісії можуть використовувати його для оцінки професійної кваліфікації педагога та готовності до діяльності у рамках певної кваліфікаційної категорії під час проходження атестації чи сертифікації.

8 грудня 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Алла Степанова провела третє практичне заняття у рамках онлайн-студії «Вивчення професійного стандарту вчителя», під час якого розглянули опис професійних компетентностей, які відносяться до трудової функції «Участь в організації безпечного та здорового освітнього середовища», а саме: інклюзивну, здоров’язбережувальну та проєктувальну компетентності. Вміння створювати здорове, безпечне, розвивальне, інклюзивне освітнє середовище з урахуванням рівної участі школярів у освітньому процесі – це ознаки сформованості вище згаданих професійних компетентностей педагогічних працівників.

Під час практичного заняття активно працювала вчителька історії Опорного закладу Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 Бондаренко Неля, котра доповнила виконання завдання конкретними прикладами щодо особливостей навчання дітей з ООП.


« повернутися

Вхід для адміністратора