A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Онлайн-практикум «Ефективні сценарії використання хмарних середовищ під час онлайн-уроку в Google Meet»

Дата: 14.12.2022 08:25
Кількість переглядів: 218

13 грудня 2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Сергій Юрченко провів онлайн-практикум «Ефективні сценарії використання хмарних середовищ під час онлайн-уроку в Google Meet»  для педагогів Гребінківської громади.

Творчий учитель завжди в пошуку нових форм та методів роботи, сучасних інструментів та технологій, які можуть суттєво підвищити ефективність навчального процесу, активізувати навчально-пізнавальну та самостійну діяльність учнів. Сучасний світ дуже динамічний. Цифровий світ, у якому ми живемо, вимагає від учителів нового підходу до викладання свого предмету. Учням уже недостатньо читати підручники. Інформатизація суспільства  вимагає широкого застосовування інформаційно-комунікаційних технологій в навчальному процесі. Відмінним рішенням цих проблем є впровадження в навчальний процес хмарних технологій.

Google Docs – текстовий документ, який можна використовувати як електронний робочий лист, в який можна вставляти інтерактивні фрагменти, посилання на зовнішні ресурси, публікувати на сайті, блозі або соціальній мережі. Працювати в документах Google можна як і індивідуально, так і колективно.

Google Sheets (Таблиці) – веб-сервіс, що дозволяє створювати, редагувати та експортувати електронні таблиці, а також надавати колективного доступу до роботи з ними.

Google Slides (Презентації) – веб-сервіс, за допомогою якого користувач може створювати, редагувати, експортувати презентації в режимі онлайн, а також надавати колективного доступу до роботи з ними.

Google Jamboard – інтерактивна віртуальна дошка, яка дозволяє вчителю демонструвати ключову інформацію під час уроку в Zoom чи Google Meet, а також одночасно взаємодіяти з усім класом чи окремою групою школярів у режимі реального часу.

Учасники заходу спробували переміщатися з зустрічі Google Meet в Google документ, таблицю, презентацію та дошку Jamboard.

Людмила Федоренко, Наталия Акусова, Наталія Коробка, Олексій Ічанський, Світлана Луценко, Тетяна Кожевнікова, Катерина Бузало, Ірина Кузіна розібрали особливості налаштувань для учасників зустрічі, дозволи на своїх пристроях. Розглянули варіанти залучення учнів до одночасного виконання завдань в даних середовищах. Визначили переваги та недоліки таких методів.

Бажаючі учасники мали змогу створити власні зустрічі Meet в середовищах Google Документу, таблиці, презентації та дошки Jamboard, запросити колег, ознайомитися з новим форматом проведення зустрічі.


« повернутися

Вхід для адміністратора