A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Творчі «родзинки» спільноти «Незвідані смаки, звуки і кольори уроків»

Дата: 30.12.2022 12:37
Кількість переглядів: 276

«Сучасний урок – це твір мистецтва, де педагог уміло використовує всі можливості для розвитку особистості учня», – такою думкою поділилася свого часу австрійська письменниця, майстриня реалістичної та психологічної прози Марія фон Ебнер-Ешенбах. Творчий вчитель завжди впевнено крокує шляхом професійного зростання, а кожен його урок – то ще одна сходинка до нових педагогічних досягнень.

Починаючи з 23 листопада 2022 року протягом місяця працювала професійна спільнота педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти «Незвідані смаки, звуки і кольори уроків». Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Алла Степанова сформулювала мету діяльності спільноти як пошуки шляхів практичного втілення творчих задумів про урок, котрий може здивувати учнів новими смаками знайомих понять, дозволить «заговорити» кольорам, збагатить поєднанням слова і мелодії, стане поштовхом до активного самостійного розширення світогляду.

Які ж «родзинки» запропонували вчителі-учасники спільноти? Кожен знайшов свої цікавинки: «смачний» урок з головною героїнею-піцою та її дивакуватою кулінарною історією; подорож «Енеїдою» І.П. Котляревського, сторінки якої наповнені щемним духом старосвітської України з її національними стравами і напоями, від яких паморочиться голова і набігає слинка; небуденні роздуми про кольори та смаки, котрі здатні впливати на настрій людини, про запахи, кожен з яких має свою історію; атмосфера святкування Різдва в Україні та Англії з їх святковими та кулінарними традиціями.

Плідною творчою роботою у спільноті відзначилися вчителі закладів загальної середньої освіти Наталенко Олена Адамівна, Устіловська Тетяна Олексіївна, Мусієнко Наталія Іванівна, Шевченко Світлана Олексіївна.

Сертифікати учасників професійної спільноти можна завантажити за посиланням.

Учасники професійної спільноти, котрі не змогли в визначений термін презентувати свої творчі роботи, мають можливість отримати сертифікат учасника після виконання завдань.


« повернутися

Вхід для адміністратора