A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Вивчення професійного стандарту вчителя. Прогностична, організаційна та оцінювально-аналітична компетентності

Дата: 03.01.2023 15:47
Кількість переглядів: 203

Освіта – це крила, які дозволяють людині піднятися на високу інтелектуальну орбіту.

 Н.І. Мирон

23.12.2020 року Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства затвердило професійний стандарт за професіями "Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти", "Вчитель закладу загальної середньої освіти", "Вчитель з початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста)"

Професійний стандарт  втілює сучасний підхід до визначення переліку та опису загальних і професійних компетентностей вчителя. До загальних компетентностей увійшли громадянська, соціальна, культурна, лідерська та підприємницька.

До переліку професійних компетентностей увійшли: мовно-комунікативна, предметно-методична, інформаційно-цифрова, психологічна, емоційно-етична, педагогічного партнерства, інклюзивна, здоров’язбережувальна, проєктувальна, прогностична, організаційна, оцінювально-аналітична, інноваційна, рефлексивна, здатність до навчання впродовж життя.

Документ також містить опис професійних компетентностей вчителя в розподілі за кваліфікаційними категоріями – спеціаліст, спеціаліст другої категорії, спеціаліст першої категорії, спеціаліст вищої категорії.

3 січня 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмила Боковець провела педагогічну  онлайн-студію з елементами практикуму для вчителів ЗЗСО Гребінківської територіальної громади «Вивчення професійного стандарту вчителя. Прогностична, організаційна та оцінювально-аналітична компетентності».

Людмила Боковець ознайомила присутніх з описом  професійних компетентностей вчителя відповідно до кваліфікаційних категорій педагогічних працівників, які зазначені в розділ VІІ профстандарту.

На п’ятому онлайн-занятті педагоги громади практично ознайомилися з прогностичною, організаційною та оцінювально-аналітичною компетентностями, працюючи в групах з Google Документами  на платформі ZOOM.

Найбільшу активність виявили: Лимар Іляна, Кожевнікова Тетяна, Мітіна Світлана, Бондаренко Лариса, Молчанов Сергій, Бондаренко Неля, Наріжна Яна, Ічанський Олексій та Кожевнікова Наталія.


« повернутися

Вхід для адміністратора