A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Атестація у сфері дошкільної освіти. Самооцінювання діяльності ЗДО

Дата: 06.01.2023 11:34
Кількість переглядів: 295

Атестація педагогічних працівників – справа дуже відповідальна, адже від її повноти, об’єктивності та правильності вчинених дій залежить не лише зростання професійності педагогічних працівників, а й можливість уникнути порушення прав та законних інтересів освітян, що, зокрема, може погіршити умови оплати їхньої праці. Недоліки та порушення у подальшому завжди мають негативні правові наслідки не лише для атестованого педагога, а й обов’язково спричиняють настання юридичної відповідальності для керівника закладу освіти.

Що сприяє ефективному стратегічному розвитку та побудові внутрішньої системи якості освіти в ЗДО? Систематичне відстеження результатів та подальше коригування освітньої діяльності. Щоб це реалізувати, потрібно визначити позитивні та негативні чинники, що впливають на функціонування закладу освіти. А допоможе в цьому комплексне вивчення та самооцінювання освітньої діяльності. Як його провести? Самооцінювання ЗО передбачає системний і комплексний підхід до аналізу своєї діяльності, а не красивий звіт про неї. Самооцінювання – це не якась разова подія, а процес який є безперервним, постійною складовою професійного життя для всіх категорій працюючих в ЗО. До самооцінювання має бути залучений увесь колектив закладу, на всіх рівнях. Тільки тоді результат буде ефективним. Повний цикл самооцінювання триває роками. Результати самооцінювання аналізуються і робляться висновки, які впроваджуються в практику ЗО. Відбувається коригування педагогічної діяльності, вносяться зміни у планування роботи закладу. Зібрана  інформація допомагає обрати напрям, куди рухатися далі. Якість освіти – продукт багаторічної роботи, вона не може з’явитись одразу. Благополуччя учасників освітнього процесу, якість освіти – це основне в стратегічному плані ЗО.

Такі питання були опрацьовані 5 січня 2023 року на вебінарі з керівниками ЗДО «Атестація у сфері дошкільної освіти. Самооцінювання діяльності ЗДО», який провела директор ЦПРПП ГМР Наталія Олійник.


Матеріали вебінару:

Оцінювання освітньої діяльності та управлінських процесів у закладі дошкільної освіти 

Як оцінити освітнє середовище та організацію освітнього процесу у закладі дошкільної освіти

Як оцінити кадрову роботу та управлінську діяльність у закладі дошкільної освіти

Формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти

Атестація педагогічних працівників у 2022/2023 н.р.: що потрібно врахувати в сучасних умовах?

Кроки проведення самооцінювання діяльності закладу освіти

Самооцінювання якості освітньої діяльності закладу освіти


« повернутися

Вхід для адміністратора