A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Вивчення професійного стандарту вчителя. Інноваційна, рефлексивна компетентності та здатність до навчання впродовж життя

Дата: 06.01.2023 12:02
Кількість переглядів: 234

Все життя є постійною освітою.

Елеонора Рузвельт

23 грудня 2020 року в Україні затверджені нові професійні стандарти професій вчителя — вчителя початкових класів, вчителя закладу загальної середньої освіти та вчителя з початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста).

Професійний стандарт містить опис загальних компетенцій, якими має володіти вчитель та перелік трудових функцій, що мають виконувати вчителі різних кваліфікаційних категорій працюючи на посаді.

Окрім того, професійний стандарт визначає умови праці вчителя, умови допуску його до роботи, умови первинної професійної підготовки та підвищення кваліфікації вчителів.

Професійний стандарт розроблено Міністерством освіти і науки спільно з Українським інститутом розвитку освіти.

Професійний стандарт надає можливість учителям визначити чіткі орієнтири власного професійного розвитку, а також запобігти ризикам необ’єктивного оцінювання професійних компетентностей вчителів під час атестації або сертифікації.

6 січня 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмила Боковець провела шосте заключне заняття педагогічної онлайн-студії з елементами практикуму для  вчителів ЗЗСО Гребінківської територіальної громади «Вивчення професійного стандарту вчителя. Інноваційна, рефлексивна компетентності та здатність до навчання впродовж життя». 

Людмила Боковець ознайомила присутніх зі змістом та структурою Професійного стандарту вчителя, звернувши увагу на розділ 7 документу, а саме на орієнтовний опис професійних компетентностей вчителя відповідно до кваліфікаційних категорій педагогічних працівників

На шостому онлайн-занятті педагоги громади практично ознайомилися з інноваційною, рефлексивною компетентностями та компетентністю здатності до навчання впродовж життя, працюючи в групах з Google Документами на платформі ZOOM.

Найбільшу активність виявили Аліна Семенова, Лариса Харченко, Сергій Молчанов, Ірина Коваленко, Неля Бондаренко, Лариса Бондаренко, Яна Наріжна, Наталія Кожевнікова та Світлана Мітіна.


« повернутися

Вхід для адміністратора