A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Арт-терапевтичне заняття «Обійми метелика. Колір почуттів. Особливості роботи з дітьми, схильними до істеричної поведінки засобоми арт-терапії»

Дата: 06.01.2023 15:48
Кількість переглядів: 244

У кожному дитячому колективі є діти схильні до яскравих емоційних проявів: коли вони радіють, то ладні співати, танцювати та залучати всіх навколо до своїх веселощів, а зіштовхуючись з невдачами та поразками, реагують настільки бурхливо, що інші діти, а іноді навіть і дорослі не знають, як їм поводитись поряд з ними. Такі поведінкові прояви традиційно називають істериками.

Істерика  це стан крайнього нервового збудження, що приводить до втрати самовладання. Дитина в цьому стані не може адекватно сприймати звичайні методи спілкування і тому марно намагатися їй щось пояснити або довести.

6 січня  2023 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради у плідній співпраці з практичним психологом ЗДО «Веселка» Колісніченко Юлією Володимирівною організовано проведення арт-терапевтичного заняття «Обійми метелика. Колір почуттів. Особливості роботи з дітьми, схильними до істеричної поведінки засобоми арт-терапії».

Спікер заходу визначила поняття «істерика», зазначила причини виникнення дитячих істерик та основні правила побудови спілкування з дітьми, схильними до істеричної поведінки.

У своїй роботі  з учасниками заходу Юлія Володимирівна використала техніку «Енергії» та техніку «Обійми метелика. Колір почуттів»

Педагогічні працівники громади  мали можливість практично виконати техніку «Обійми метелика» для подальшого застосування в роботі.

Дана техніка використовується з метою розслаблення, зняття м’язової напруги, актуалізації динаміки внутрішнього світу, м’якого позбавлення тривоги і занепокоєння та релаксації через сенсорні стимули.

Також педагоги громади ознайомилися з вправами «Банка вдячності» та «Рефлексія».


Посилання на презентацію: Арт-терапевтичне заняття «Обійми метелика. Колір почуттів. Особливості роботи з дітьми, схильними до істеричної поведінки засобами арт-терапії»

Відеозапис заходу



« повернутися

Вхід для адміністратора