A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Зворотній дизайн. Інтегрований підхід у навчанні

Дата: 18.01.2023 16:38
Кількість переглядів: 798

"Справжній ключ до швидкого отримання знань – це усвідомлений розумний підхід до навчання."

Ліндсі Коловіч

Якби була одна-єдина річ, про яку варто сказати вчителю, який починає свою роботу, або перезавантажує її – слід було б говорити про зворотній дизайн.

18 січня 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмила Боковець провела онлайн-майстерку «Зворотній дизайн. Інтегрований підхід у навчанні».

Людмила Боковець розкрила особливості та основні етапи проєктування навчального процесу за допомогою зворотнього дизайну.

Завдяки застосуванню зворотнього дизайну у навчанні повністю змінюється  завдання вчителя: не “пройти підручник” чи “вичитати програму”, а створити умови для досягнення учнями результатів навчання. Починати планування процесу потрібно не з кількості параграфів чи навіть тем, які потрібно опрацювати, а з визначення того, що потрібно досягнути учневі в результаті навчального процесу. На наступному етапі вчитель допомогає учневі продемонструвати набуті знання та навички.

Інтегроване навчання – це сукупність послідовних та взаємопов'язаних дій учителя й учня. Вони спрямовані на формування цілісної картини світу школяра на основі об'єднання здобутих знань з різних освітніх галузей (навчальних предметів).

Під час заходу педагоги громади, працюючи з онлай-застосунком Classkick, висловили свої думки щодо застосування інтегрованого підходу у навчанні.


Матеріали онлайн-майстерки: Зворотній дизайн. Інтегрований підхід у навчанні (презентація)


« повернутися

Вхід для адміністратора