A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Особливості роботи з ліворукими дітьми

Дата: 20.01.2023 14:38
Кількість переглядів: 170

Проблема ліворукості є однією з найменш досліджених та найскладніших. Тривалий час вважалося, що дітей, які працюють лівою рукою активніше ніж правою, необхідно перевчати.

Ліворукость – це один із варіантів нормального розвитку організму і часто залежить від вроджених генетичних особливостей будови мозку дитини – це явище фенотипічне.

Сучасні дослідники стверджують, що ліворукість – це не просто перевага лівої руки, це зовсім інший розподіл функцій головного мозку. Права півкуля, яка є ведучою у ліворуких дітей, – своєрідний «творчий центр», зосередження інтуїції і цілісного сприймання та образного мислення.

20 січня 2023 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради у плідній співпраці з практичним психологом Гребінківської гімназії Гребінківської міської ради Несен Іриною Миколаївною організовано та проведено онлайн-порадник для вчителів та батьків з елементами тренінгу «Особливості роботи з ліворукими дітьми».

Спікер заходу розкрила причини виникнення ліворукості у дітей та  надала практичні рекомендації для батьків, вихователів та вчителів щодо роботи з ліворукими дітьми.

Також Ірина Миколаївна ознайомила учасників заходу з практичними вправами, які потрібно використовувати для роботи з ліворукими дітьми.


Матеріали онлайн-порадника: Рекомендації вчителя по роботі з ліворукими дітьми (презентація)

Відеозапис заходу



« повернутися

Вхід для адміністратора