A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Національно-патріотичне виховання у ЗДО

Дата: 02.02.2023 15:48
Кількість переглядів: 272

"В дитинстві відкриваєш материк, котрий назветься потім –Батьківщина."                           

Ліна Костенко

1 лютого 2023 року у закладі дошкільної освіти «Веселка» Гребінківської міської ради відбулося засідання педагогічної студії на тему «Можливості та особливості патріотичного виховання».

Директор закладу Скитська Алла привітала учасників заходу і звернула увагу на те, що національно-патріотичне виховання завжди було пріоритетним напрямом роботи і нині залишається таким.

Під час зустрічі консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла охарактеризувала основні аспекти Концепції національно-патріотичного виховання у системі освіти України, затвердженої наказом МОН від 06.06.2022 року № 527 «Про деякі питання національно-патріотичного виховання в закладах освіти України та визнання таким, що  втратив  чинність,  наказу  МОН  України  від  16.06.2015  № 641». Даний документ визначає мету, принципи та шляхи реалізації цього важливого питання, а також конкретизує очікувані результати та індикатори ефективності.

Вихователь-методист ЗДО «Веселка» Ірклієнко Тетяна запропонувала учасникам студії виконати у цікавій ігровій формі різноманітні практичні завдання: презентувати форми роботи з патріотичного виховання у їхніх закладах, нарядити ляльку у національний український одяг, розпізнати звуки суто українських музичних інструментів тощо. Потім методист розповіла про роботу з національно-патріотичного виховання у різних вікових групах «Веселки», представила національні куточки кожної групи, презентувала багатий фотоматеріал.

Атмосфера зустрічі була затишною, але емоційною. Усі учасники дружньо визнали практичну значимість таких засідань.


Матеріали педагогічної студії:

ЗДО "Веселка" Можливості та особливості патріотичного виховання (презентація)

Зміст сучасного національно-патріотичного виховання в ЗДО (презентація) 

Відеозапис заходу


  

  


« повернутися

Вхід для адміністратора