A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Волонтерство як стиль життя

Дата: 15.02.2023 16:47
Кількість переглядів: 268

Волонтерство – це діяльність, яка здійснюється добровільно для суспільства чи окремих соціальних груп, без розрахунку на винагороду. Французьке слово volontaire («волонтер») походить від латинського voluntarius («добровільний»). Волонтер – це людина, яка добровільно надає безоплатну допомогу людям, які потребують особливої підтримки та соціального захисту, або державі, некомерційній чи громадській організації. Таким чином, волонтерами стають не з фінансових спонукань, а заради добровільної допомоги іншим та набуття безцінного життєвого досвіду.

15 лютого  2023 року консультантом Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмилою Боковець у плідній співпраці з педагогом-організатором Тарасівської гімназії Гребінківської міської ради Івановою Альоною Миколаївною та представницею учнівського самоврядування Северенчук Ліною організовано та проведено онлайн-вебінар «Волонтерство як стиль життя».

Спікер заходу  Іванова Альона Миколаївна  поділилася досвідом організації  волонтерства у їхньому навчальному закладі, розповіла про участь у благодійних акціях, зокрема про акцію «Щедрий вівторок» та «Смілива гривня», зауважила на тому, що педагогічні працівники закладу заохочують дітей  до здійснення добрих справ власним прикладом.

Северенчук Ліна розповіла про шкільні волонтерські акції, зокрема акцію «Подаруй валентинку захиснику» та благодійну шкільну лотерею.

Початок повномасштабної війни повністю змінив наше ставлення до волонтерства. Волонтерство зараз – це не лише можливість реалізувати себе, а й стати причетним до нашої майбутньої Перемоги й особисто наближати її.


Матеріали вебінару: Волонтерство як стиль життя (презентація)

Відеозапис заходу



« повернутися

Вхід для адміністратора