A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Подкасти: популярно, сучасно і зручно

Дата: 15.03.2023 16:10
Кількість переглядів: 99

"Потрібно лише уявити, як під час пробіжки чи прогулянки замість музики ви слухаєте аудіофайл з корисною інформацією. Нічого, начебто, не змінилося – ті ж навушники, той же плеєр, але час проходить з користю."

Анастасія Ковальова, авторка подкастів на «Суспільному»

15 березня 2023 року розпочала роботу професійна спільнота педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти «Використання подкастів у освітньому процесі». Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла розповіла, що мета діяльності спільноти – навчитися створювати подкасти та застосовувати цю цікаву сучасну технологію як під час уроків, так і для підготовки учнями домашніх завдань.

Подкастинг вважається аналогом Youtube в світі аудіоінформації. Кожен споживач може обирати для прослуховування саме те, що йому подобається. А ще краще – створювати власні оригінальні подкасти та пропонувати їх усім зацікавленим.

Навіщо подкасти освітянам та учням? Погодьтеся, що дуже зручно прослуховувати  навчальний матеріал у  вільний час у  будь-якому місці. Так, наприклад, можна систематично вдосконалювати навички сприйняття іноземної мови та працювати над покращенням вимови. А ще є можливість творити і записувати власні подкасти. А можна пофантазувати і "оживити" подкаст яскравими малюнками. Навіть просто відчувати себе подкастером, випробовувати свої здібності у новому виді діяльності – вже це робить навчальний процес цікавим і сучасним.


« повернутися

Вхід для адміністратора