A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Цікаві історії на уроках

Дата: 17.03.2023 09:42
Кількість переглядів: 119

"Історії правлять світом людей."  Марк Лівін

16 березня 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла провела для вчителів закладів загальної середньої освіти громади онлайн-зустріч у форматі творчої скарбнички на тему «Цікаві історії на уроках: алгоритм створення сторітелінгу».

Сторітелінг – це своєрідне мистецтво створення захоплюючої   розповіді та передачі за її допомогою необхідної інформації з метою впливу на емоційну, мотиваційну, когнітивну сфери слухача. Офіційно про сторітелінг розпочали говорити після розроблення цього методу у 90-х роках минулого століття Девідом Армстронгом, головою міжнародної компанії «Armstrong International». Але хто з нас не розповідав історії?!!

Коротенька захоплююча розповідь на початку уроку здатна створити доброзичливу атмосферу і налаштувати учнівський колектив на роботу. А це, в свою чергу, дозволяє встановити контакт з класом і підвищити рівень концентрації уваги. Тож у виграші будуть усі: і вчитель, і діти.

Вигадувати та розповідати цікаві історії залюбки будуть також самі школярі. Серед них частенько зустрічаються ще ті «казкарі» та «історики»!

Головне, що такі історії розвивають творчу уяву, креативність, вдосконалюють мовлення, вчать аналізувати та висловлювати почуття.


Матеріали заходу: Цікаві історії на уроках: алгоритм створення сторітелінгу (презентація)



« повернутися

Вхід для адміністратора