A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Використовуємо засоби візуалізації у освітньому процесі

Дата: 23.03.2023 15:39
Кількість переглядів: 91

"Я майже ніколи не думаю за допомогою слів. Мені доводиться старанно перекладати візуальні образи мовою усталених словесних і математичних термінів." 

Альберт Ейнштейн 

Мислити візуальними образами – це так звично і так просто. Давайте поміркуємо! Працелюбні бджілки розрізняють квіти від трави за запахами, кружляють над яскравою ароматною квіткою, збирають пилок. Наші домашні улюбленці – котики і собаки – пізнають нас за запахом та голосом. А як ми розрізняємо різні поняття, явища? Звичайно, за допомогою візуальних образів, певних асоціацій.

Зрозуміло, що й нашим учням засвоювати навчальний матеріал простіше і цікавіше за допомогою візуалізації. Про переваги цього методу знають усі.

Тож під час онлайн-засідання педагогічної майстерні «Візуалізація як дієвий спосіб привернення уваги учнів до змісту навчального матеріалу», яке відбулося 23 березня 2023 року мова йшла саме про можливості використання різних прийомів візуалізації як під час занять, так і для виховної роботи. Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла звернула увагу на різноманітність сучасних засобів візуалізації та розповіла про творчі родзинки вчителів громади з використання даного методу на уроках.


Матеріали педагогічної майстерні: Візуалізація як дієвий спосіб привернення уваги учнів до змісту навчального матеріалу (презентація)


« повернутися

Вхід для адміністратора