A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Підсумкове засідання профспільноти "Інструменти для створення робочих аркушів: зручно та ефективно (Wizer.me, Classkick)"

Дата: 28.03.2023 16:07
Кількість переглядів: 108

15 березня 2023 року в Центрі професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради відбулося підсумкове онлайн-засідання професійної спільноти педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти з вдосконалення цифрової компетентності "Інструменти для створення робочих аркушів: зручно та ефективно (Wizer.me, Classkick)". Професійна спільнота педагогічних працівників Гребінківської громади ефективно працювала  з  1 березня по 15 березня 2023 року.

Інтерактивний робочий аркуш – це веб-сторінка, на якій можна розмістити навчальний матеріал і різного типу завдання для учнів. Можна завантажувати зображення і робити їх інтерактивними, додавати на них мітки з текстом, гіперпосиланнями, запитаннями, вікнами для введення тексту. Запитання можуть бути текстовими, а можуть бути у вигляді аудіофайлів. У багатьох завданнях можна задати відповіді для автоматичної перевірки. 

Учасники професійної спільноти ознайомилися та практично використали функціонал двох інтерактивних аркушів Classkick і Wizer.me.

Вищезазначені інтерактивні робочі аркуші  можна використовувати під час:

  • дистанційного навчання;
  • домашніх робіт;
  • роботи в класі на інтерактивній дошці.

Classkick – це безкоштовний додаток, який показує вчителям у режимі реального часу, що саме роблять учні та кому потрібна допомога, щоб вони могли надавати миттєвий зворотний зв'язок

Можливості онлайн-сервісу:

  • учитель може переглядати роботу кожного учня в режимі реального часу;
  • все, що робить учень, відразу відображається на комп'ютері вчителя;
  • за роботу над завданнями на кожному слайді вчитель наперед виставляє кількість балів;
  • учні можуть малювати, складати схеми під час мозкового штурму тощо.

Головна перевага Classkick – це оперативний зворотний зв'язок як з тими, хто працює в класі, так і з учнями, які займаються вдома.

Сервіс Wizer.me дозволяє створювати інтерактивні робочі аркуші, які можна використовувати під час дистанційного навчання, домашньої роботи, роботи в класі на інтерактивній дошці. 

За допомогою сервісу можна створювати цікаві дидактичні матеріали з будь-якої теми шкільної програми з використанням текстів, відео, аудіо, зображень, у тому числі інтерактивних. Учитель може створювати робочі аркуші на основі відеоуроків, прикріплювати до них різні завдання і запрошувати учнів до роботи.

За допомогою сервісу Wizer.me можна створити неймовірно красиві цифрові робочі листи, які містять інтерактивні завдання та дозволяють вчителю швидко надавати учням зворотний зв'язок.

Педагоги поділилися своїми успіхами та враженнями від використання інтерактивних аркушів в практичній роботі з учнями та окреслили труднощі, які виникали при використанні вищезазначених додатків.

У спільноті  працювали: Голик Тетяна Анатоліївна, Бондаренко Неля Володимирівна, Ільчук Алла Іванівна, Фойт Світлана Михайлівна, Пікуль Лариса Василівна,Молчанов Сергій Олександрович, Мітіна Світлана Михайлівна, Денисенко Юлія Петрівна.

Визначені завдання професійної спільноти опанували такі педагоги: Голик Тетяна , Бондаренко Неля , Ільчук Алла, Пікуль Лариса, Молчанов Сергій та Мітіна Світлана.

Ці учасники спільноти отримають сертифікати, які підтвердять їх участь у професійній спільноті "Інструменти для створення робочих аркушів: зручно та ефективно (Wizer.me, Classkick)".

Сертифікати учасників професійної спільноти можна завантажити за посиланням.

Всі інші учасники професійної спільноти, які не змогли в визначений термін презентувати застосування інтерактивних аркушів на уроці, мають можливість отримати сертифікат учасника, надавши сріншоти використання вищезазначених додатків у своїй практичній професійній діяльності.


 

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора