A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Електронний документообіг у закладах загальної середньої освіти

Дата: 29.03.2023 16:50
Кількість переглядів: 215

"Вимагати, щоб на ту чи іншу роботу витрачалося більше сили, ніж це абсолютно необхідно, значить бути марнотратним."

              Генрі Форд 

У динамічну епоху стрімкого розвитку інноваційних технологій стає цілком очевидним, що паперовий документообіг поступово відходить у минуле. Ведення електронних документів навпаки – крок вперед, адже це – суттєва економія часу, людських, фінансових і природних ресурсів.

Майже 20 років у нашій країні функціонує Закон України “Про електронні документи та електронний документообіг” № 851-IV, схвалений 22.05.2003 року. Але у закладах освіти перехід до ведення документів у електронному вигляді розпочався значно пізніше. Інструкція з діловодства у закладах загальної середньої освіти, затверджена  наказом МОН від 25.06.2018 року № 676 рекомендувала створювати у електронному вигляді документи тимчасового (включно до 10 років) строку зберігання. А вже 8 серпня 2022 року наказом МОН за №707 була затверджена Інструкція з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти в електронній формі.

Тож під час вебінару для керівників та заступників керівників ЗЗСО громади, який відбувся 29 березня 2023 року, консультанти Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла та Боковець Людмила розповіли  про особливості електронного документообігу у закладах загальної середньої освіти, звернули увагу на нормативно-правові документи, які регулюють процес ведення та збереження електронних документів, підкреслили переваги такого виду документування над традиційним паперовим.


Матеріали вебінару: Презентація 1, Презентація 2


  

  


« повернутися

Вхід для адміністратора