A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Розвиток громадянської компетентності в НУШ: що потрібно знати?

Дата: 07.04.2023 14:16
Кількість переглядів: 106

"Повноцінна участь у всьому спектрі людських взаємин – єдиний спосіб стати справжньою людиною."

Аристотель

Одним із найактуальніших завдань сучасної освіти в Україні є формування людини-громадянина, для якого демократичне суспільство стане осередком розкриття творчих можливостей, задоволення особистих та суспільних інтересів.

Метою загальної середньої освіти, визначеною у Законі України «Про освіту» (2017), є різнобічний розвиток, виховання і соціалізація особистості, яка усвідомлює себе громадянином України, здатна до життя в суспільстві та цивілізованої взаємодії з природою, має прагнення до самовдосконалення і навчання впродовж життя, готова до свідомого життєвого вибору та самореалізації, трудової діяльності та громадянської активності».

Громадянська компетентність – здатність людини активно, відповідально та ефективно реалізовувати права та обов’язки з метою розвитку демократичного громадянського суспільства.

7 квітня 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмила Боковець провела панораму творчості «Розвиток громадянської компетентності в НУШ: що потрібно знати?».

Консультант ознайомила учасників заходу з особливостями застосування форм та методів роботи для розвитку громадянської компетентності здобувачів освіти. Педагоги громади поділилися власним досвідом формування громадянської свідомості своїх учнів.


Матеріали заходу: Освітній ресурс "Життя в демократії"


  


« повернутися

Вхід для адміністратора