A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Робота з контурною картою під час дистанційного та змішаного навчання

Дата: 13.04.2023 15:38
Кількість переглядів: 101

Формування картографічної та просторової компетентності є одним із завдань шкільної освіти. Воно має бути реалізоване переважно на уроках історії та географії.

Одним із інструментів для реалізації цього завдання є робота учнів із контурною картою. Та всі знають, що сьогодні традиційні паперові карти практично не використовуються, а тому все більше втрачають своє значення і в освітньому процесі. Крім того, електронний варіант карти більш зручний і звичний для сучасних дітей.

Завдання, які виконує контурна карта:

  • формує картографічну та просторову компетентність: знання про землю та вміння орієнтуватися в просторі, сприйняття минулого як цілісної картини існування людства у часі та просторі;
  • розвиває: уяву, просторове й абстрактне мислення, дизайнерські здібності, точність, охайність, креатив, математичну компетентність, зокрема «перекладати» інформацію з мови символів у слова та навпаки (кодування і декодування).

13 квітня 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмила Боковець провела педагогічну студію «Робота з контурною картою під час дистанційного та змішаного навчання».

Консультант ЦПРПП ознайомила учасників заходу з основними онлайн-сервісами для роботи з контурними картами та особливостями їх застосування.


Матеріали заходу: Робота з контурною картою під час дистанційного та змішаного навчання (презентація)



« повернутися

Вхід для адміністратора