A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Практика заохочення до читання у різних країнах світу

Дата: 24.04.2023 18:00
Кількість переглядів: 91

     Книги – морська глибина:

  Хто в них пірне аж до дна,

     Той, хоч і труду мав досить,

     Дивнії перли виносить.

                                     І. Франко

Сучасне суспільство розвивається надзвичайно швидкими темпами, впроваджуючи інноваційні технології та суцільну цифровізацію. Ми живемо у добу віртуальної реальності: комп’ютерні двобої із далекими незнайомцями, короткі повідомлення у соціальних мережах, дискусії у коментарях, посмішки у скайпі, перегляд заголовків та поспіх замість вдумливого читання. І все рідше відчуваємо дотик мистецтва до душі, і забуваємо, що воно не тільки виховує, а й возвеличує.

Сумна статистика свідчить, що тільки 8% українців читають щодня. Питання відсутності інтересу до читання набуло всесвітнього масштабу і змусило уряди та суспільні організації багатьох країн світу шукати шляхи вирішення цієї глобальної проблеми. Адже саме читання становить основу грамотності та вміння працювати з інформацією. Людина, яка читає, здатна розуміти, думати, співчувати. А художня література як різновид мистецтва ще й пробуджує глибини людської душі, формує емпатію, дозволяє досліджувати людську природу.

24 квітня 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла під час вебінару «Відкриваємо таємниці: практика заохочення до читання у різних країнах світу» розповіла про те, яку велику силу має література, як заохочують до читання у різних країнах, а також поділилася історичними фактами про давні бібліотеки та родзинками про найцікавіші сучасні бібліотеки світу.


Матеріали вебінару: Відкриваємо таємниці: практика заохочення до читання у різних країнах світу (презентація)


  


« повернутися

Вхід для адміністратора